Суд виніс вирок чоловіку, який обезголовив пам‘ятник Шевченку на Львівщині (Фото)

12.06.2018 09:34   Джерело: Четверта студія
Опубліковано : Патрік Скеля

Стрийський міськрайонний суд Львівщини визнав винним та засудив до трьох років обмеження волі чоловіка, що у лютому 2018 року зірвав мідну обшивку з голови пам’ятника Тарасу Шевченку у  райцентрі Стрий.

Читайте також

Суд виніс вирок екс-правоохоронцю, який у центрі Львова на смерть збив жінку

Як повідомила керівник апарату Стрийського міськрайонного суду  Інна Лико, вирок суд ухвалив 31 травня 2018 року. Він може бути оскаржений протягом 30 днів з дня проголошення, пише - Четверта студія.

Вона зазначила, що за даними матеріалів поліції, сума збитків становить  1562 грн, однак відновлення пам‘ятника становитиме більше суму.

Як повідомлялося, 11 лютого у Парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка було виявлено пошкоджений пам’ятник Тарасові Шевченку. Правоохоронці виявили відбиту з пам’ятника Т. Шевченку голову. На місці події самої голови не виявили.

Фото ГУ Нацполіції у Львівській області

За інформацією відділу комунікації Головного управління Нацполіції області, правоохоронці встановили осіб, причетних до нищення пам’ятника Шевченкові у Стрию Двоє раніше судимих місцевих мешканців відбили голову у скульптури та викрали її.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.298 (нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури) Кримінального кодексу України.

12 лютого, під час оперативних заходів дільничні офіцери поліції спільно з працівниками кримінальної поліції встановили причетних до злочину осіб.

«Ними виявились двоє раніше судимих місцевих мешканців, віком 24 та 26 років. Пам’ятник зловмисники понищили щоб мідь, якою була покрита скульптура здати на металобрухт», – розповів начальник Стрийського відділу поліції Іван Малиш.

Відповідне рішення суду від 31 травня оприлюднене в Єдиному реєстрі судових рішень України.

Бронзовий пам’ятник Тарасу Шевченку на бетонному постаменті у м.Стрий був встановлений у 1958 році.

Довідка. Обмеження волі -— це відносно новий вид кримінального покарання (з’явився у новому Кримінальному кодексі України від  1 вересня 2001 року), який полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу (виправних центрах) у межах адміністративно-територіальної одиниці відповідно до її постійного місця проживання без ізоляції від суспільства в умовах здійснення над нею нагляду з обов’язковим залученням засудженого до праці. Як вид покарання обмеження волі чинить подвійний вплив на засудженого: він обмежується у праві на вільне пересування та обрання місця проживання та обов’язково залучається до праці.

Обмеження волі встановлюється на строк від одного до п’яти років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта студія