Нападникам на ромів неподалік Львова загрожує довічне ув’язнення

25.06.2018 11:10   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Слідчі оголосили підозру в скоєнні злочину юнакам, які розгромили табір ромів на Львівщині.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли, що поліціянти Львівщини з’ясували причетність одинадцятьох мешканців Львова й прилеглих сіл до нападу вночі з 23 на 24 червня на табір ромів поблизу села Сокільники на Пустомитівщині. Слідчі з’ясували, що «група молодиків, озброївшись предметами спеціально пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень (ножами, металевими трубами, ланцюгами), здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності», пише - Щоденний Львів.

«Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців. Внаслідок таких дій 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення, внаслідок яких помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження», – поінформували також в прокуратурі.

«За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за пунктом 12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною 3 статті 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), частиною 4 статті 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень) та частиною 1 статті 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України. Правоохоронцями одразу ж затримано одного повнолітнього та сімох неповнолітніх осіб, яким повідомлено про підозру», – розповіли також в прокуратурі.

«Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури Львівської області. Максимальний термін покарання, який загрожує зловмисникам, – до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів