На Львівщині судили призовника, який відмовився служити

25.06.2018 12:56   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У Дрогобичі судили призовника, який отримав повістку про відправку на строкову службу, проте не з'явився до військкомату.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Призовник відповідно до протоколу військово-лікарської комісії №27 буввизнаний придатним дострокової військової служби. 2 травня 2018 року в приміщенні призовної дільниці Дрогобицько-Бориславського обєднаного районного військового комісаріату він отримав повістку про виклик на 07 год. 50 хв. 10.05.2018 року для призову та відправки на строкову військову службу у складі команди № 9306. Проте на зазначену у повістці дату без поважних на те причин для відправки на строкову військову службу не прибув, тим самим ухилився від призову на строкову військову службу.

Обвинувачений в судовому засіданні свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 КК України, визнав повністю і пояснив суду, що не зявився до військкомату у зв'язку з важкою хворобою матері, на лікування якої заробляв гроші. У нього є рідна сестра, однак остання проживає в РФ і не може приїхати? щоб доглядати матір. Просить суворо не карати.

11 червня 2018 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав призовника винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 КК України, і призначив покарання - один рік обмеження волі. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на один рік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo