Суд у Львові заарештував підозрюваного в торгівлі жінками

У Львові триматимуть під вартою жителя Вінниччини, якого підозрюють у вербуванні жінок у сексуальне рабство.

28.06.2018 10:29   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це повідомили у вівторок, 26 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими та оперативниками Головного управління Нацполіції у Львівській області викрито факт вербування українок задля їх сексуальної експлуатації. З’ясовано, що до скоєння злочину причетний 56-річний мешканець Вінницької області».

«Зловмисник достовірно знав, що двоє жінок із Миколаївщини опинились у складних життєвих обставинах (відсутнє житло, робота та гроші), скористався їх уразливим станом і завербував їх у травні-червні 2018 року для роботи у борделях Китаю. Правоохоронці затримали чоловіка у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України безпосередньо під час відправки дівчат у аеропорту «Бориспіль», – поінформували також у прокуратурі, пише - Щоденний Львів.

«Правопорушнику повідомлено про підозру за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, вчинена за попередньою змовою групою осіб), якою передбачено покарання у вигляді від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Галицький районний суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 528 тисяч гривень», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів