Від сьогодні на одній із площ Львова встановлений Вроцлавський гномик

01.07.2018 22:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 1 липня, до Львова завітав мер міста Вроцлава Рафал Дуткевич і спільно з міським головою Львова Андрієм Садовим встановили і урочисто відкрили бронзову статуетку Вроцлавського гнома, який є символом цього міста. Президент міста Вроцлава подарував гномика місту-партнеру Львову. Як зазначив Рафал Дуткевич, їх є кількадесят по всьому світу.

Про це інформує прес-центр ЛМР, пише - Дивись.info.

«Мер Львова сказав, що леви з каплиці Боїмів будуть стерегти нашого гномика. Говорячи «нашого», я маю на думці львівсько-вроцлавського. І це є приклад того, що міграція відбувається в дві сторони: багато громадян України проживає у м. Вроцлав і почуваються, як вдома. З цієї причини я дуже щасливий. А цей гном вибрав протилежний напрямок і помандрував з Вроцлава у Львів, де люди теж почуваються, як вдома.

Це історія, яка почалася, якщо казати про цих гномиків, у 2005 році. Їх є більше, ніж 300, і є вже кількадесят по всьому світу. Я дуже втішений, що сьогодні він є також у Львові, бо є у Вашингтоні, Рейк’явіку, Дрездені, Вільнюсі, Каунасі. А сьогодні є у найважливішому і найгарнішому місці. Якби це сказати, без сумніву в одному з центрів світу», — відзначив мер Вроцлава Рафал Дуткевич.

«Ви мусите знати історію, що у 1611 році Гануш Шольц, власне, майстер з Вроцлава, зробив усю цю красу на каплиці Боїмів. І він, власне, робив усіх тих левів. Я думаю, що сьогодні ось цей елемент, цей гномик дуже буде пасувати, тому що наші леви будуть його охороняти. Ми не знаємо історію, як він сюди приїхав, чому він приїхав, яка його місія, яка його задача, але було прохання, щоб його леви охороняли. Тому охорона буде», — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Всі туристи, всі Вроцлавчани, а передовсім діти стараються рахувати гномиків, але теж треба сказати, що буквально три дні тому були в мене дошкільнята — спеціально прийшли з візитом і попросили наступного гномика. Це є дуже цікаво, якщо говорити про дошкільний заклад, як про серйозну інституцію. Але рівноцінно поважні університети, підприємства теж мають своїх гномів. Для одних людей це є одна з тих маркетингових операцій, які дуже вдалися, а для тих, хто вірить в гномів, — це одна з усміхнених сторін Вроцлава», — мер Вроцлава Рафал Дуткевич. «Однозначно, ми подаруємо лева у натуральну величину Вроцлаву. І ми мали таку традицію: ми багато левів дарували по українських містах, і я думаю, що Вроцлав нашого лева прийме з великою радістю. В нас буде ще декілька цікавих ініціатив з Вроцлавом, але про це вже згодом будемо говорити. А зараз наші леви будуть охороняти цього прекрасного гномика», — додав Андрій Садовий.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews