Львівських митників перевіряють щодо незаконного вивезення бурштину на $2 млн

02.07.2018 17:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За інформацією НАБУ, у 2017 році через пости Львівської митниці ДФС без належного митного оформлення вивезено бурштину на понад 2 млн доларів.

Про це йдеться в ухвалі Солом’янського суду від 20 червня, пише - U-News з посиланням на «Судовий репортер».

З січня 2018-го розслідується справа щодо можливого зловживання службовим становищем посадовцями Львівської митниці ДФС та їх причетність до схеми незаконного вивезення бурштину з митної території України.

Спочатку справою займалась прокуратура Львівської області, а потім її передали в Національне антикорупційне бюро.

Слідчими встановлено, що у 2017 році через митні пости «Рава-Руська» та «Краковець» Львівської митниці ДФС без необхідних митних формальностей вивезено бурштину на суму понад 2 млн доларів. На митниці автомобілі документувалися як такі, що їдуть без багажу. 

Водночас у поданих для митного оформлення документах до митних органів Республіки Польща зазначено, що продавцем бурштину є компанія Avesta Line Limited (Гонконг). Ця фірма вказувала електронну скриньку - avest-line@ukr.net.Детективи НАБУ через суд отримали доступ до інформації про користувача цього емейла.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews