Про субсидію: не приховуйте інформацію та вчасно повідомляйте про зміни

Львів’ян закликали давати правдиву інформацію при поданні документів на субсидію.

02.07.2018 20:32   Джерело: LV Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Управління соціального захисту Львівської міської ради нагадує, що чесніть допоможе жителям міста далі обійтись без судових процесів, а також примусово не повертати нараховані кошти за субсидією. Чиновники закликають одразу їх повідомляти, якщо у вас відбулись зміни у сім’ї або доходах, пише - .

Леся Дронь, заступник начальника управління — начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Львівської міської ради каже: «Якщо cім’я справді потребує житлової субсидії, то проводиться обстеження матеріально-побутових умов державними соціальними інспекторами і, залежно від ситуації, а це припустимо, може бути і довготривала хвороба когось із членів сім’ї, або якісь інші фактори, які вказують на те, що сім’я все-таки потребує призначення субсидії, то за цих обставин комісія прийматиме рішення надати сім’ї субсидію.

Потрібно декларувати ті речі, які впливають на призначення субсидії, не лукавити, не приховувати, бо все одно приховане з часом виявиться, і сім’ї доведеться повертати незаконно отриману субсидію. А незаконно отримані субсидії стягуються з особових рахунків надавачів послуг, і результатом таких стягнень є те, що сім’я має заборгованість з оплати послуг: це у квитанції відображено мінусовими цифрами.

І якщо цю заборгованість впродовж 2 місяців не погасити, то сім’я втрачає право на субсидію, і все одно цю незаконно отриману субсидію доведеться повернути».

Варто нагадати, що при незаконному отриманні субсидіальних нарахувань, кожен може відразу ж повернути кошти, або ж частково. У випадку, коли людина не хоче повертати кошти, тоді відбувається звернення до суду , і питання вирішується судовим примусом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LV Область.Онлайн