Взяли на себе важку ношу: в ОДА розповіли, скільки сміття вивезли зі Львова за рік

03.07.2018 19:51   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Зі Львова за рік, починаючи з 1 липня 2017 року, відколи Львівська ОДА «взяла на себе важку ношу» та курує вивіз сміття з міста, вивезли 226 тисяч тонн ТПВ.

Про це сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, пише - Вголос.

«З них - 38% (85 тис тонн) пішли на захоронення на полігони Львівської області та 62% (141 тис тонн) - на полігони за межі Львівської області», - уточнив він.   

Також нагадав, що у січні та березні 2017 року Львівська ОДА двічі  допомагала місту Львову позбутися сміття.  Всього за цей період вивезли  5,9 тис тонн ТПВ.

Чиновник розповів і про те, що в області за рік налагодили нормальну  роботу із перевізниками. «На сьогодні усі перевізники мають укладені угоди на захоплення твердих побутових відходів як на полігонах області, так і за її межами», - зазначив директор департаменту ЖКГ.

За його словами, закупили на Львівщині і 3 вагові комплекси для ефективного контролю за вивезенням відходів. «Усе сміття, яке вивозять з міста Львова, зважують. І ми щодня маємо чітку інформацію, скільки тонн сміття зібрано у місті і на який полігон його повезли», - зауважив Назарій Романчук.

І додав: «Ми також поставили вимогу перевізникам: будь-яка машина, яка працює зі сміттям, має бути обладнана GPS-навігатором. У нас є диспетчерська служба, яка в онлайн-режимі відслідковує кожен рух машини.  Це дало можливість зменшити кількість випадків несанкціонованого скиду сміття. На сьогодні це поодинокі випадки, які можна відслідкувати та за які можна притягнути до відповідальності водіїв».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос