У Львові встановили термін відключення гарячої води під час ремонтів

04.07.2018 09:39   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Депутати Львівської міської ради погодили мінімальний час проходження гідравлічних випробування теплових мереж — три тижні.

Проте при необхідності час може бути продовжено. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

Під час останнього засідання сесії Львівської міської ради було розглянуто ухвалу щодо підтримки електронної петиції щодо припинення довгострокового відключення гарячої води через гідравлічні випробування. Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк розповіла про необхідність проведення гідравлічних випробувань та часові терміни їх проведення. Відповідно, депутати міської ради погодили встановлення мінімального терміну проходження гідравлічних випробувань — три тижні, та дозволити продовжити час гідравлічних випробувань, при необхідності, для ліквідації виявлених поривів і недоліків на трубопроводах теплових мереж.

«З метою підготовки теплових мереж до роботи взимку, після закінчення опалювального сезону, ми проводимо перевірку котлів і гідравліку теплових мереж. Для чого це потрібно і що це дає? Найперше, це дозволяє побачити, де є слабкі місця, пориви, де є дефекти на трубопроводах, і їх ліквідувати, щоб вчасно і спокійно увійти в опалювальний сезон. Після гідравлічних випробувань також необхідно заповнити водою систему, перевірити роботу засувок. Якщо ми хочемо якісно підготуватися до зими і надійно пройти опалювальний сезон, гідравлічні випробування необхідно провести якісно, і ліквідувати усі недоліки, виявлені в час гідравліки. Так, ми можемо провести їх за тиждень-два, але чи це буде добре? До прикладу, під час цьогорічних гідравлічних випробувань на трубопроводах теплових мереж наших теплопостачальних підприємств було виявлено 96 поривів і 106 дефектів», - зазначила Ірина Маруняк.

Щодо можливості скорочення часу проведення гідравлічних випробувань, то в законодавчій базі, яка наголошує на їх проведенні, ніде не зазначено скільки часу вони мали б тривати. Мінімальний термін може бути три тижні, та при необхідності ліквідації виявлених недоліків, його необхідно продовжити, додала вона. До прикладу, у Вінниці цьогорічні гідравлічні випробування мають тривати з 18.06 до 13.07., у Тернополі — з 14.05 до 25.06, у Черкасах — з 26.06 до 15.07. У Рівному гідравлічні випробування розпочалися з 1 червня, однак кінцевої дати невідомо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo