Фіскали вилучили на Львівщині чотири автомобілі

04.07.2018 17:31   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Працівники Львівської митниці виявили фальшиві документи на ввезення чотирьох автомобілів на іноземній реєстрації.

Про це повідомили в середу, 4 липня, в прес-службі Головного управління ДФС у Львівській області, де також розповіли: «Загалом з початку року львівські митники за такою схемою виявлено 20 спроб переміщення транспортних засобів», пише - Щоденний Львів.

«У пункт пропуску «Краковець-Корчова» з в’їхали Польща  чотири транспортні засоби під керуванням громадян України.  Під час митних формальностей громадяни подали свідоцтва про реєстрацію автомобілів на території Польщі, згідно з якими їх власниками є громадяни Польщі», – поінформували також в обласному управлінні ДФС.

«Окрім того, також мали доручення на тимчасове користування, засвідчені нотаріусом міста Мєлєц. Під час митного контролю виникла підозра щодо підробки цих доручень, тож було прийнято рішення перевірити автентичність документів, поданих громадянами», – розповіли також в обласному управлінні ДФС.
«На письмовий запит Львівської митниці ДФС до польської сторони отримано відповідь, згідно з якою цих доручень нотаріальна канцелярія не видавала, підписи нотаріуса відсутні, а відбитки печаток є підробленими. Від надання пояснень по даному факту громадяни відмовились.», – повідомили також в обласному управлінні ДФС.

«Таким чином громадяни України вчинили дії, спрямовані на переміщення транспортних засобів через митний кордон з поданням митному органу як підстави для переміщення підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. За цими фактами запроваджено справи про порушення митних правил, які скерують до суду для визначення покарання.  Транспортні засоби «Peugeot 407» 2004 року випуску, «Peugeot 307» 2004 року випуску, «BMW 320D» 2001 року випуску та «Skoda Oktavia» 2000 року випуску вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково», – поінформували також в обласному управлінні ДФС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів