На Львівщині запрацювала сучасна сортувальна лінія ТПВ

05.07.2018 10:30   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У середу, 4 липня, на полігоні твердих побутових відходів у Самборі дали старт роботі нової сучасної сортувальної лінії.

Про це повідомили в середу, 4 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації. директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук зазначив: «Самбірський полігон допомагає місту Львову приймати сміття. Цей полігон одним із перших відгукнувся на наше прохання про допомогу. Львівська обласна державна адміністрація дотрималась своїх обіцянок і сьогодні відкриваємо сортувальну лінію. Я переконаний , що вона працюватиме на благо цього регіону», пише - Щоденний Львів.

«Львівська облдержадміністрація за результатами відкритих торгів, переможцем яких стало ТОВ «Хаммель-Україна», закупила за кошти резервного фонду державного бюджету у 2017 році три лінії для сортування твердих побутових відходів для полігонів Львівської області, в тому числі – для полігону у Самборі. Продуктивність лінії для сортування відходів становить 15 тонн за годину. Вартість однієї лінії для сортування твердих побутових відходів – п’ять мільйонів 473 тисяч гривень», – поінформували також в облдержадміністрації.

Назарій Романчук  запевнив: «Сміттєсортувальні лінії дають можливість зменшити об'єм сміття, що захоронюватимуть на полігонах майже на 30%. А також покращити екологічну ситуацію на полігоні. Ще одну сортувальну лінію ми плануємо поставити на полігоні твердих побутових відходів у Новояворівську. Місце для спорудження третьої  обирають».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів