У Львові виграли суд проти Укрзалізниці щодо української мови

12.07.2018 21:56   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Личаківський районний суд міста Львова задовольнив позов львівських активістів до ПАТ «Українська залізниця» і визнав незаконною відмову в обслуговуванні українською мовою,  нагадавши про обов’язок здійснювати таке обслуговування державною мовою. Про це повідомив відомий борець за права українців в Україні, керівник ГО «Незалежні» Святослав Літинський, пише - Форпост.

«Судовий процес тривав більше півроку, оскільки представники Укрзалізниці затягували розгляд справи клопотаннями про відкладення, а згодом своєю неявкою.

Пане Євгене Кравцов, прошу звернути увагу на це рішення суду та виконати його шляхом недопущення дискримінації українців в майбутньому», – сказано у дописі Святослава Літинського у Фейсбуку.

Нагадаємо, провідник «Укрзалізниці» відмовився надавати інформацію пасажирам потягу в Одесі державною мовою, а одеський суд не побачив у цьому порушення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews