На Львівщині побільшало дітей, що потерпають від насилля в сім’ї?

22.07.2018 19:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На обліку Служби у справах дітей Львівщини побільшало дітей, що стали свідками насилля в сім’ї. Про це у середу, 18 липня, під час брифінгу повідомив начальник служби Володимир Лис, пише - Львівський портал.

«З 1095 дітей, що є на нашому обліку, на сьогодні є 51 дитина, що потерпіла від насилля в сім’ї. Від нового року жорсткішим став Закон України «Про попередження насилля в сім’ї», відповідно в нас і зросла кількість таких дітей. Раніше таких дітей в рік було в межах до 40, а зараз вже 51. Це тривожно, але це говорить про те, що ми почали отримувати більше сигналів, а це вже добре», – розповів начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис

Зазначимо, що згідно нового закону, якщо поліція виїжджає на виклик щодо якогось конфлікту в сім’ї, і там є дитина, яка була свідком побиття чи насильства, то правоохоронці зобов’язані ставити таких дітей на облік. Якщо ситуація в сім’ї змінюється, то через півроку Служба у справах дітей може зняти таких дітей з обліку. Раніше такі випадки не фіксувались, тому це природньо, що кількість дітей на обліку зросла.

Працівники Нацполіції закликають дітей у випадку насильства не боятись та звертатись на лінію «102», а вже звідки інформацію передадуть відповідним службам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews