У Львові поліція затримала наркодилерів, які торгували кокаїном та героїном

23.07.2018 20:35   Джерело: LV Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові правоохоронці затримали злочинну групу, яка торгувала наркотиками.

Про це повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України, пише - .

До Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ ще у 2017 році надійшла оперативна інформація щодо діяльності  групи наркоторговців. Було встановлено, що місцеві мешканці організували злочинну групу, яка налагодила збут тяжких наркотичних засобів.

Зловмисники розповсюджували героїн та кокаїн серед покупців через так звані «закладки».

За тривалий час свого існування злочинна група мала клієнтську базу – понад 50 осіб. Ці люди систематично робили замовлення. Клієнти кожні 3-5 днів отримували смс-повідомлення з різних телефонних операторів з номером банківської картки, на яку можна було перевести оплату. Згодом клієнтові у телефонному режимі повідомлялось місце, де забрати наркотик. Наркодилери щоденно отримували грошові перекази на картки по 25-40 тисяч гривень. Загалом зловмисники забули кримінального товару майже на 6,5 мільйонів гривень.

Після проведення оперативної закупівлі працівниками внутрішньої безпеки НПУ спільно з оперативно-пошукового відділом карного розшуку та слідчими Львівської поліції, було затримано одного з дилерів – співорганізатора групи. Ним виявився 27-річний львів’янин.

«Крім цього, під час санкціонованого обшуку за місцем його мешкання було виявлено ще 80 грамів героїну та 43 грами кокаїну. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків складає майже 500 тисяч гривень. У інших учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони та сім-карти до них, банківські картки, на які переказувалися кошти за наркотики, та 31 тисячу гривень. На теперішній час затриманому в порядку ст.208 КПК України наркоділку оголошено підозру за ч.2 ст.307  КК України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 704 тисячі гривень», – повідомили у поліції.

Наразі тривають заходи щодо оголошення підозри іншим учасникам кримінального бізнесу. Перевіряється причетність правоохоронців до викритої наркомережі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LV Область.Онлайн