Священик, якого двічі затримували п'яним за кермом, знову служить у храмі

27.07.2018 15:31   Джерело: Експрес
Опубліковано : Патрік Скеля

Отця Володимира Будника, настоятеля храму Архистратига Михаїла у Стрию, поліція затримувала у січні та серпні минулого року, пише - Експрес.

Після першого порушення священику УПЦ КП заборонили водити авто впродовж року, проте уже через півроку його знову впіймали нетверезим за кермом. Тоді отець пояснив, що, мовляв, пив не алкоголь, а заспокійливе. Проте аналіз на алкотестері засвідчив протилежне, й згодом суд забрав в отця водійське посвідчення на три роки, та зобов'язав сплатити 20 тисяч 400 гривень штрафу.  

Як виявилось, отець повернувся до служіння. «На час розслідування обставин на нього була накладена епітимія — він був тимчасово позбавлений права священнодіяти, — пояснює протоієрей Андрій Безушко, секретар Дрогобицько Самбірської єпархії УПЦ КП. — Людина, яка вчиняє гріх, повинна розкаятись в ньому, щиро молитись та тримати піст. Отець Володимир виправився, він їздив за дозволом повернутись до служіння до самого Патріарха. Предстоятель дав дозвіл, тож тепер священик повернувся на парафію у Стрию, проте на умовах випробувального терміну. До нього у нас немає претензій».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Експрес