Відділ освіти на Львівщині виплатив зайві зарплати

30.07.2018 15:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівські аудитори виявили у відділі освіти Яворівської РДА втрат на суму понад 637,9 тис. грн

Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби, пише - Status Quo.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації (Львівська область) за період з 01.05.2015 по 31.03.2018 і виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 637,9 тис. грн.

Зокрема, працівникам установ освіти, що підпорядковуються відділу,  зайво виплачено 249,6 тис. грн. зарплати. Аудитори виявили незаконне нарахування і виплату доплат за шкідливі умови праці, виплату зарплати за невідпрацьований час тощо.

Через завищення підрядними організаціями обсягів і вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт відділом зайво витрачено 147,1 тис. грн. Також зайво витрачено 83,0 тис. грн. через придбання за завищеною ціною ноутбуків.

Аудитори виявили, що видатки на придбання і встановлення нового опалювального котла для одного з навчально-виховних комплексів на суму 120,0 тис. грн. здійснено за невідповідним кодом економічної класифікації. Також за рахунок коштів освітньої субвенції сплачено 38,2 тис. грн. за комунальні послуги та енергоносії, спожиті в навчально-виховних комплексах.

За результатами ревізії аудитори зупинили операції з бюджетними коштами на рахунку відділу освіти. Керівнику установи надіслано обов’язкові до виконання вимоги про усунення виявлених порушень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews