Львівський завод оштрафували на 5 мільйонів за зрив держзамовлення

02.08.2018 23:27   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Суд постановив оштрафувати ДП «Львівський державний завод «Лорта» на понад 5 мільйонів гривень. Про це повідомив військовий прокурор Олег Сенюк на своїй сторінці у Фейсбук.

«У перший день серпня господарський суд Львівської області частково задовільнив позов військової прокуратури Західного регіону України та вирішив стягнути з ДП «Львівський державний завод «Лорта», якщо бути точним, 5 172 186,32 гривень», – написав Олег Сенюк, пише - Дивись.info.

Він зазначив, зо суд постановив стягнути на користь Міноборони України вказану семизначну суму штрафних санкцій через порушення умов державного контракту від 2014 року в частині своєчасного виконання дослідно-конструкторської роботи.

«І як це не прикро, але подібним вже не вперше «славиться» завод (не так давно, цієї весни, я повідомляв про зрив поставок розвідувального комплексу в зону бойових дій). При цьому, реагуючи на виявлені порушення та заявлений військовою прокуратурою позов, оборонне підприємство добровільно повернуло на рахунки МО України понад 2,5 млн. грн. попередньої оплати.

Вкотре доводжу, що лише завдяки наполегливій та послідовній позиції прокуратури вдалось усунути допущені порушення та зобов’язати підприємство повернути вказані кошти», – зазначив Олег Сенюк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info