Львів’янка відсудила ₴100 тис. у водія, який збив її на пішохідному переході

03.08.2018 23:31   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Личаківський райсуд Львова 30 липня визнав винним львів’янина у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди на вул. Личаківській, внаслідок якого пішохідка отримала важкі тілесні ушкодження.

Суд встановив, що 14 січня 2016 року водій автомобіля Opel Kadett не знизив швидкість, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу. У сусідній правій смузі у цей час зупинився маршрутний автобус. Через це водій легкового автомобіля не побачив, що справа на ліво дорогу під зелений сигнал світлофора переходить молода жінка та збив її, пише - ZAXID.NET.

Внаслідок зіткнення вона отримала черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом потиличної кістки та забій правого стегна. Під час судового засідання потерпіла заявила, що тривалий час лікувалася, і хоч винуватець ДТП вибачився перед нею, матеріальної компенсації не пропонував і станом її здоров’я не цікавився. Жінка оцінила завдану їй моральну шкоду у 200 тис. грн.

Суд визнав водія винним у порушенні ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил дорожнього руху, що призвели до важких тілесних ушкоджень) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на чотири роки із позбавлення права керувати автомобілем на три роки.

Проте суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання, встановивши для нього іспитовий термін на два роки.

Цивільний позов щодо відшкодування моральної шкоди суд задовольнив частково. Водій має сплатити потерпілій 100 тис. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET