Мерію Львова просять побудувати комплекс із переробки відходів

09.08.2018 16:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Побудувати комплекс із переробки відходів – петиція з такою пропозицією зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій. 

Автор петиції Ольга Войтенко акцентує на тому, що з 2018 року в Україні захоронення неперероблених відходів заборонено (згідно п. і) ст. 32 ЗУ «Про відходи»), пише - Status Quo.

«Оскільки Львів позиціонує себе як, «Відкритий для світу», вважаємо за необхідне залучити європейських партнерів та їх досвід для вирішення проблеми поводження з відходами. Досить затягувати процес вирішення проблеми, зокрема будівництва комплексу з переробки, як було заявлено громаді! Місто зобов’язане вирішити проблему цивілізованим шляхом, максимально ефективно з екологічної точки зору», - вважає вона і пропонує:

  • створити дієві передумови для розвитку сортування та перероблення вторинної сировини;
  • забезпечити будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу у встановлені терміни;
  • надати гарантії безпечності сміттєпереробного комплексу та забезпечити створення системи моніторингу довкілля у зоні його впливу;
  • забезпечити прозорість та можливість доступу громадськості до всіх етапів вирішення проблеми поводження з відходами;
  • провести комплексну інформаційно-просвітницьку кампанію серед мешканців стосовно необхідності сортування та скорочення відходів;
  • звітувати про всі етапи будівництва сміттєпереробного комплексу;
  • зупинити спекулювання на темі вирішення проблеми поводження з відходами у місті.

«Місто Львів має всі шанси стати першим в Україні, яке наважиться на технологічне вирішення поводження з твердими побутовими відходами. Ми повинні показати гідний приклад не лише всій Україні, а на сам перед нашим дітям, які заслуговують на чисте довкілля, безпечне поводження з відходами та гідне майбутнє», - наголошує автор петиції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews