На Львівщині запобігли контрабанді сигарет мотодельтапланом

16.08.2018 20:31   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Військовослужбовці Львівського прикордонного загону почули вночі, 13 серпня, шум двигуна й за допомогою тепловізора зафіксували політ мотодельтаплану неподалік державного кордону.

Про це повідомили в понеділок, 13 серпня, в Держприкордонслужбі України, де також розповіли: «Про цей факт одразу поінформували польських колег, аби запобігти правопорушенню по обидва боки кордону. У ході подальших оперативних і пошукових заходів можливих правопорушників виявили на старій злітно-посадковій смузі біля населеного пункту Старий Порицьк у Волинській області», пише - Щоденний Львів.

«При наближенні мобільної групи прикордонників літальний апарат, який знаходився на смузі, воразу здійнявся в повітря. На місці охоронці кордону виявили двох громадян України разом з автомобілем литовської реєстрації. В транспортному засобі знаходилися 14 пакунків сигарет», – поінформували також у ДПСУ.

«А під час подальших пошукових заходів спільно зі співробітниками Національної поліції неподалік також виявили ще два покинутих автомобілі «УАЗ» та «Опель». У транспортних засобах знаходилось 9 пакунків із тютюновими виробами, одяг та шолом пілота», – розповіли також у ДПСУ.

«Понад 20,5 тисяч пачок сигарет, три автомобілі, речі осіб, які, скоріш за все, використовувалися у протиправній діяльності, передано представникам Національної поліції. Стосовно двох затриманих осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 185-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскількипід час затримання вони спробували вдатися до втечі. Крім того, направлено повідомлення про виявлення ознак злочину за статтею 204 Кримінального кодексу України щодо незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», – поінформували також у ДПСУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів