Водій маршрутки, через якого покалічилася пасажирка, сплатить штраф

18.08.2018 11:30   Джерело: Експрес-онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові засудили водія маршрутки, з вини якого з салону випала жінка і отримала травми середньої тяжкості, пише - Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень. 

Читайте також

Збита на пішохідному переході у Львові жінка відсудила ₴100 тис. у водія маршрутки
У Львові чоловік випав з риштування під колеса автобуса

Трагедія сталася в жовтні 2015 року. Водій автобуса «Богдан А091», який виконував черговий рейс за маршрутом №114, від'їжджаючи від зупинки громадського транспорту, що на вулиці Виговського, не дочекався, поки всі пасажири вийдуть і почав рух. У цей час жінка, яка тримала в руках сумки, однією ногою була ще на останній сходинці транспортного засобу. Від того, що автобус рвонув з місця, впала і опинилася на асфальті біля переднього колеса. На людський крик водій автобуса зупинився, постояв декілька хвилин і, наче нічого не сталося, поїхав далі. Потерпілій допомогли піднятися пасажири, які були на автобусній зупинці. 

Медики діагностували жінці струс головного мозку, забій грудної клітки, попереку, тупу травму живота з крововиливом в передню черевну стінку, забій м'яких тканин лівого передпліччя і стегна, а також компресійний перелом грудного хребця.  

У судовому засіданні водій свою вину у скоєному злочині заперечував. Але свідчення очевидців та інші матеріали справи підтвердили, він передчасно закрив двері транспортного засобу і почав рух. Вироком Залізничного районного суду Львова неуважного кермувальника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.286 КК України. На цього накладено 8500 гривень штрафу та позбавлено права керувати транспортними засобами терміном на один рік. Потерпіла пасажирка вимагала 50 тисяч гривень компенсації моральної шкоди. Але суд позову не задовольнив. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Експрес-онлайн