У Львові ремонтують храм, в якому стіна пішла тріщинами

21.08.2018 08:32   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У храмі св. Іллі проводять ремонтні роботи з виведення з аварійного стану підпірної стінки.

Читайте також

На Львівщині відремонтують чотири старовинні церкви

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

На замовлення Личаківської районної адміністрації ПП «Буделектромонтаж» проводить роботи із виведення з аварійного стану підпірної стінки храму св. Іллі (вул. Дорога Кривчицька, 113). На ремонтні роботи з міського бюджету Львова виділено більше 1 млн грн.

У результаті довготривалої експлуатації будівлі греко-католицької церкви св. Іллі, яка знаходиться в місцевості Кривчиці на вул. Дорога Кривчицька, 113, на зовнішніх стінах церкви було виявлено численні вертикальні тріщини довжиною від 2 до 12 м, всередині церкви також наявні численні вертикальні та горизонтальні тріщини довжиною від 5 до 17 м, та деформації окремих частин храму. За словами отця Романа, тріщини почали з’являтися через зсув схилу, на якому побудований храм.

Як повідомили у Личаківській райадміністрації, для попередження аварійної ситуації було замовлено інженерно-геологічні дослідження та топографічне знімання території і церкви св. Іллі на вул. Дорога Кривчицька, 113, а також виготовлено проектно-кошторисну документацію на суму 1 млн 189 тис 723 грн. Ремонтні роботи виконує ПП «Буделектромонтаж». Станом на сьогодні використано коштів на суму 554 487,33 грн.

«До кінця вересня плануємо все завершити», — розповів Іван Лозинський, голова Личаківської Р А.

Також цього року управління охорони історичного середовища ЛМР замовило проектно-кошторисну документацію на проведення реставрації храму св. Іллі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo