На Львівщині звільнили від відбування покарання водія, який на смерть збив жінку на переході

23.08.2018 15:42   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Пустомитівський районний суд звільнив від відбування покарання водія, який у травні цього року на нерегульованому пішохідному переході на смерть збив жінку.

Читайте також

На Львівщині суд звільнив від покарання 69-річного стриянина, який вербував жінок у сексуальне рабство

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

ДТП сталася 28 травня цього року, близько 18.45 на автодорозі Київ-Чоп, 567 км. поблизу с. Раковець, Пустомитівського району, Львівської області. Водій Opel Vectra їхав в потоці автомобілів, які зменшували швидкість та зупинялись перед нерегульованим пішохідним переходом, оскільки надавали дорогу пішоходу, яка в цей час переходила дорогу. Та водій Opel Vectra не завчасно застосував екстренне гальмування, вивернув кермо ліворуч, внаслідок чого здійснив виїзд на додаткову смугу руху для розвороту, де збив жінку, перед якою зупинилися інші автомобілі. Від отриманих травм жінка померла.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю та пояснив, що його автомобіль рухався зі швидкістю 90-95 км/год., в автомобілі, крім нього, перебувала ще і його дружина, з якою останній вів бесіду. Обвинувачений рухався лівою смугою руху, позаду нього рухався автомобіль, який за 500-600 м до місця ДТП перестроївся. Автомобіль, що був попереду нього екстренно загальмував, чого вчасно не побачив обвинувачений, з метою уникнення зіткнення та настання ДТП, вивернув кермо вліво, внаслідок чого вчинив наїзд на пішохода, якого одразу і не зауважив. У вчиненому щиро розкаюється, зазначає, що сплатив половину обумовленої суми, яка підлягає відшкодуванню, виплату наступної частини за домовленістю із потерпілим розтерміновано на два роки. Зазначив, що автомобіль останньому потрібен для здійснення його трудової діяльності, а відтак для накопичення коштів, які необхідні, зокрема, для відшкодування заподіяної потерпілому шкоди. Просив суворо його не карати.

Призначаючи покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, обставини вчинення злочину, обставини, що пом'якшують покарання, особу обвинуваченого, котрий раніше не судимий, за місцем праці та проживання характеризується позитивно, має на утриманні двох малолітніх дітей: трьох-, шестирічного віку, повне визнання останнім вини у вчиненому, щире каяття, те, що обвинувачений на обліку у лікаря нарколога не перебуває, однак, хоч і перебуває на обліку в лікаря-психіатра, проте відповідно до висновку судово-психіатричного експерта № 292 від 18.06.2018 року у період інкримінованих дій психічним захворюванням и недоумством не страждав та міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Тому 8 серпня 2018 року Пустомитівський районний суд Львівської області призначив водієві покарання у виді 4 років позбавлення волі за ч. 2 ст. 286 КК України. Проте звільнив від покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 роки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo