Польський Інститут національної пам’яті зайняв очікувану позицію у справі Купріяновича

24.08.2018 22:45   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Відмова польського інститут національної пам’яті розглядати справу історика Григорія Купріяновича була очікуваною. Бо коли чиясь хвороблива уява породжує надумані позови до суду, то мусить знайтися у справі хтось адекватно мислячий. І Інститут національної пам'яті Польщі взяв на себе цю роль, відмовивши у відкритті розслідування щодо голови Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича.

Про це завила народний депутат України, співголова групи з міжпарламентських зв’язків із республікою Польща Оксана Юринець.

Парламентар нагадала, що недавно під час відзначень у Сагрині (Республіка Польща) історик зробив екскурс у минуле і пригадав трагічні сторінки з українсько-польської історії. Натомість люблінський воєвода Пшемислав Чарнек «знайшов» у них заперечення злочинів проти польського народу і подав на пана Купріяновича до суду. «Ситуація зависла... Але тепер стало відомо, що ІПН відмовився займатися позовом і передав справу до районної прокуратури. Там її розглядатимуть вже за зовсім іншою статтею «публічні образи польського народу». Сподіваюся, і в прокуратурі, як і в польському ІПН, знайдуться люди, які добре бачать і чують», - зазначила Оксана Юринець. 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews