Вілли в Брюховичах на ретро світлинах

03.09.2018 14:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

В одній  із попередніх публікацій ми вже знайомили наших читачів із світлинами літніх мальовничих Брюховичів 1930-х років

Сьогодні хочемо продовжити почате, адже вважаємо, що селище та його історія заслуговують на увагу. Світлини, які побачите нижче, відносяться до 1910-1930-х років.

Вперше поселення Брюховичі згадується в документах 1440 року. Грамотою польського короля Владислава ІІІ, датованою від 21 липня 1444 р. було дозволено заселяти «кметям, хліборобам та корчмарям» землі на березі річки Брюхівчанка. Саме назва річки й дала назву новому поселенню.

В ХІХ столітті на Лисій (З'явленській) горі, було споруджено Брюховицький форт — один із 11 фортів зовнішнього поясу фортифікацій, що мав забезпечувати кругову оборону Львова. Під час російського наступу на Галичину у серпні-вересні 1914 р. форт був залишений австрійським військом без бою. Натомість росіяни його укріпили та обороняли у червні 1915 р.

На представлених світлинах, читачі Новин Львівщини можуть побачити прекрасні стильні вілли у Брюховичах, які належали заможним львівським підприємцям, юристам, митцям.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null
Вілла «Гостинна».

 

null
Вілла «Кароліна».

 

null
Комплекс заміських будинків у Брюховичах.

 

null
Вілла «Зелена».

 

null
Вілла «Софіївка».

 

null
Вілли «Гостинна» та «Михайлина».

 

null
Заміські будинки в Брюховичах.

 

null
Парк розваг.

 

null
Головна алея.

Джерело фото: https://polona.pl


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews