На Львівщині завершують реставрацію пошкодженого вандалами пам’ятника Франку (Фото)

Скульптура доставлена та встановлена на своє попереднє місце.

10.09.2018 07:48   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

В селі Лішня Дрогобицького району розпочався завершальний етап реставрації пам’ятника Івану Франку.

Читайте також

Вандали вкрали бронзову деталь зі львівського пам'ятника на Пагорбі Слави
У Львові в синагогу кинули коктейль Молотова

Як повідомили у Дрогобицькій РДА, 7 вересня голова Дрогобицької райдержадміністрації Андрій Шевкенич та керівник апарату РДА Руслан Щерба відвідали село Лішня, де ознайомилися з ходом відновлювальних робіт пам’ятника Франку, пише - Четверта Студія.

Як зазначається у повідомленні, «в березні минулого року вандали пошкодили пам’ятник і на його реставрацію з районного бюджету були виділені кошти. Кілька місяців основні реставраційні роботи проводились у майстерні скульптора Йосипа Марчинського. 7 вересня скульптура була  доставлена та встановлена на своє попереднє місце і тепер відновлювальні роботи будуть продовжуватися вже тут».

Андрій Шевкенич запевнив, що для прискорення реставраційних робіт з боку райдержадміністрації буде надана  всебічна допомога.

Нагадаємо, що пам’ятник Іванові Франку в Лішні споруджено в серпні 1981 року з нагоди 125-річниці від дня народження Каменяра, на стелі викарбувані слова: «Я син народу, що вгору йде!»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія