На Львівщині боротимуться з рекламою роботи за кордоном

11.09.2018 19:32   Джерело: Варіанти
Опубліковано : Патрік Скеля

Державні служби, ймовірно, вдаватимуться до нових методів інформування про роботу за кордоном.

Читайте також

У «Львівелектротрансі» є понад 200 вакансій, майбутнім працівникам обіцяють покращити умови праці
Новий завод на Львівщині як альтернатива виїзду на заробітки

Про це йшлося вчора під час апаратної наради у Львівській облдержадміністрації, – пишуть Варіанти.

Голова облдержадміністрації констатував:

«Вже протягом певного періоду часу робимо заходи щодо нелегального працевлаштування за кордоном. Виявилося, що у нас з тих 90 компаній, що займаються набором людей для роботи за кордоном, з них близько 80 не мають підстав займатись таким видом діяльності. Але я гадаю, що ми стуттєво відстаємо у інформаційному напрямку, тому я хотів би дізнатись що роблять служба зайнятості та Державна міграційна служба?»

Директор Львівського центру зайнятості Василь Барилюк прозвітував:

«Станом на сьогодні таких організацій є більше 100. З них 54 агентства після перевірок не проводять такої діяльності взагалі, 24 – з порушенням ліцензійних умов. Є підстави аби припиняти дію їхніх ліцензій. 6 організацій позбавлено ліцензій. Шо стосується нашої інформаційної роботи, то ми аналізуємо, робимо публікації на нашій Facebook-сторінці та офіційному сайті.

Хочеться сказати, що випадково, що стосується інформаційної роботи, ми її провадимо з людьми, яким надаємо послуги, тобто це ті, хто перебуває на обліку. Зокрема за 8 місяців у нас у центрі проводили семінари і на тему неофіційного працевлаштування за кордоном. Ми попереджаємо їх про небезпеки. Орієнтовно за два останніх місяці центр зайнятості 14 разів на телебаченні повідомляв по телебаченню як можна почати бізнес в Україні, вести його успішно... Ми також фіксуємо факти розміщення реклами працевлаштування за кордоном, таких що розміщені з порушеннями. Фіксуємо і передаємо на розгляд комісії при облдержадміністрації. Наші працівники зривають таку рекламу.»

Керівниця Головного управління Державної місграційної служби у Львівській області Іванна Іваночко повідомила, що цього року при врученні біометричних паспортів працівники ДМС вручають інформаційні матеріали. Також ДМС розробила інформаційний постер.

Олег Синютка порадив:

«Ніхто не розмовляє і ніхто не розказує про всі страхи, що є. Напишіть про ризики реальні: людей, які приїздять утди просто б'ють і лишають ні з чим. Навіть коли влаштовуються на звичайну роботу, забирають паспорти! Є купа реальних випадків! Просто людині слід дати це в руки і спонукати подумати про те, що тут сьогодні можеш заробити 12-14 тисяч, а там ти отримаєш 17 тисяч. Порахуй, скільки ти витратиш на проживання, на харчування, що в тебе залишиться!? 

Людині, яка отримує паспорт слід розказати правду! Чому ми це не робимо? Не розумію»

Голова облдержадміністрації також доручив виконуючій обов'язки директорки департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Ользі Березюк поспілкуватись з керівниками та головними редакторами інформаційних агенцій щодо доцільності розміщення реклами працевлаштування за кордоном. 

«Це остання справа – спонукати людей до еміграції!» – наголосив Олег Синютка.

Нагадаємо, що наприкінці 2016 року Олег Синютка заявляв, що зарплата від 11 000 до 13 000 гривень на Львівщині може знизити попит на працевлаштування у Польщі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти