У річках Львівщини виявили багато азоту

13.09.2018 22:29   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівське обласне управління водних ресурсів надало щомісячну інформацію про стан забруднення поверхневих вод.

У серпні 2018 року лабораторія моніторингу вод та ґрунтів Львівської гідрогеолого-меліоративної експедиції проводила дослідження щодо хімічного та радіологічного забруднення поверхневих вод у визначених пунктах спостереження в межах басейнів р.Дністер, р. Західний Буг та р. Сян, пише - Status Quo.

Басейн р. Дністер

У басейні р. Дністер відбір проб здійснювався у 5 пунктах спостереження, на кожному з них встановлено перевищення граничнодопустимих концентрацій (рибогосподарські нормативи).

  • У створі "р. Стрв’яж - с. Луки", відстань від гирла 6 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм азоту амонійного, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза.
  • У створі "р. Дністер - смт. Розвадів", відстань від гирла 1191 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм азоту амонійного, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза.
  • У створі "р. Дністер - м. Самбір", відстань від гирла 1278 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм азоту амонійного.
  • У створі "р. Стрий - с. Верхнє Синьовидне", відстань від гирла 78 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм азоту амонійного.
  • У створі "р. Тисмениця - м. Дрогобич", відстань від гирла 21 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм БСК5, ХСК, азоту амонійного, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза.

Басейн р. Західний Буг

У басейні р. Західний Буг відбір проб здійснювався у 1 пунктах спостереження, на якому встановлено перевищення граничнодопустимих концентрацій (рибогосподарські нормативи).

  • У створі "р. Західний Буг - м. Кам’янка-Бузька", відстань від гирла 704 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм азоту амонійного, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза.

Басейн р. Сян

У басейні р. Сян відбір проб здійснювався у 3 пунктах спостереження, на кожному з них встановлено перевищення граничнодопустимих концентрацій (рибогосподарські нормативи).

  • У створі "р. Вишня - с. Чернево", відстань від гирла 37 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм азоту амонійного, азоту нітритного та заліза.
  • У створі "р. Завадівка - с. Грушів", відстань від гирла 12 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм азоту амонійного, фосфатних іонів та заліза.
  • У створі "р. Шкло - с. Краковець", відстань від гирла 66 км, зафіксовано перевищення граничнодопустимих норм сухого залишку, сульфатів, кальцію, азоту амонійного, азоту нітритного, фосфатів та заліза.

Отримані дані по радіологічних характеристиках (Цезій-137, Стронцій-90) у зазначеному вище пункті спостереження не перевищують гранично допустимі нормативи, що свідчить про стабільний радіаційний стан вод.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo