Львів'янин вимагає повернути нормативну висоту платформам трамвайних зупинок

16.09.2018 15:53   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Львів'янин Матвій Шкотняр зареєстрував електронну петицію до влади міста з вимогою повернути до нормативних стандартів висоту платформ трамвайних зупинок, замість «коригування» дверей у новоприбулих берлінських трамваях.

Читайте також

У Львові подорожчали місячні проїзні картки в електротранспорті
У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики

Як йдеться у тексті петиції, упродовж кількох місяців у Львові тривають суперечки щодо невідповідності деяких підвищених платформ на зупинках трамвая нормативам, через що може виникнути проблема з відкриванням дверей у трамваях, які для міста нещодавно придбали у Берліні, - пише -  032.ua.

«Чомусь при цьому багатьма чиновниками висувається теза про те, що необхідно просто модифікувати двері трамваїв, і все буде чудово. По-перше, слід нагадати наступний факт: згідно із чинними Державними Будівельними Нормами, трамвайна платформа має мати висоту максимум 30 см по відношенню до рейок. Натомість, до прикладу, на нових платформах вул. Личаківської цей параметр сягає 35 см, що є явним порушенням норм. Аналогічна ситуація спостерігається і на платформах, що збудовані на початку вул. Дорошенка», - наголосив Матвій Шкотняр.

Фото: Матвій Шкотняр

Автор петиції додав: якщо зараз місто просто «підріже» двері у берлінських трамваях або поміняє на менш комфортні для пасажирів, які відчиняються всередину, то це не зніме проблему невідповідності наявних платформ нормативам.

«А це, в свою чергу, становитиме величезну проблему в подальшому - значно звузить можливий спектр закупівлі рухомого складу, оскільки більшість трамваїв та автобусів з розсувними дверима не будуть «влізати» у платформи», - зазначив Матвій Шкотняр і на доказ до своїх слів додав фото, адже у наявних автобусах уже є така проблема.

Львів'янин також підкреслив, що з часом у трамваїв сточуються колеса і вони стають нижчими, що лише додасть незручностей.

«Виходячи з вищесказаного, є очевидним: необхідно не чіпати цілком адекватні дверні системи у новоприбулих трамваях, а просто привести вже збудовані платформи у відповідність до стандартів, оскільки це в будь-якому випадку необхідно буде зробити», - резюмував автор петиції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз