Львів'яни пропонують свій варіант вирішення проблеми з німецькими трамваями

17.09.2018 18:29   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Львів'яни пропонують замість коригування дверей у новоприбулих берлінських трамваях привести до нормативних стандартів висоти платформ трамвайних зупинок.

Читайте також

У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики

Відповідна петиція зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій, пише - Status Quo.

Останні кілька місяців не вщухають дискусії стосовно невідповідності висоти деяких підвищених платформ трамвайних зупинок нормативам, через що є побоювання, що двері новоприбулих трамваїв з Берліна не зможуть нормально відкриватися.

Автор петиції Матвій Шкотняр вважає, що чиновники підуть шляхом модифікування дверей трамваїв. Натомність він пропонує інший вихід.

«Згідно із чинними Державними будівельними нормами, трамвайна платформа має мати висоту максимум 30 см по відношенню до рейок. Натомість, до прикладу, на нових платформах вул. Личаківської цей параметр сягає 35, що є явним порушенням норм. Аналогічна ситуація спостерігається і на платформах, що збудовані на початку вул. Дорошенка. Якщо зараз місто просто «підріже» двері у берлінських трамваях (а, скоріше за все. просто поміняє на такі, що відкриваються всередину, що є очевидним зменшенням рівня комфорту пасажирів), то це не зніме проблему невідповідності існуючих платформ нормативам, котрі є в даному випадку абсолютно виправданими. А це, в свою чергу, становитиме величезну проблему в подальшому - значно звузить можливий спектр закупівлі рухомого складу, оскільки більшість трамваїв та автобусів з розсувними дверима не будуть «влізати» у платформи».

Автор петиції Матвій Шкотняр

Виходячи з вищесказаного він пропонує не чіпати дверні системи у новоприбулих трамваях, а просто привести вже збудовані платформи у відповідність до стандартів, оскільки це в будь-якому випадку необхідно буде зробити.

Станом на 17 вересня петицію підписали 88 осіб з 500 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 58 днів

Повний текст петиції


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo