У Львові судили чиновницю міськради, яка вимагала гроші в учасника бойових дій

21.09.2018 12:37   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Фахівець Центру надання послуг учасникам бойових дій Львівської міської ради вимагала в учасника бойових дій гроші за те, щоб він отримав матеріальну допомогу на житло. 

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Як фахівець першої категорії соціальної роботи Центру надання послуг учасникам бойових дій Львівської міської ради, жінка була обізнана про порядок оформлення документів щодо надання учасникам бойових дії одноразової матеріальної допомоги в розмірі 100 000 грн. на вирішення соціально-побутових питань відповідно до ухвали №1177 Львівської міської ради від 20.10.2016 року.

Використовуючи своє становище, під час телефонної розмови із учасником бойових дій, інвалідом  3 групи, вона висунула вимогу заплатити їй 700 доларів за сприяння в оформленні пакету документів, необхідних для безперешкодного отримання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 100 000 грн. Вона запевнила, що без її сприяння, одноразової матеріальної допомоги чоловік отримати не зможе.

25 травня 2018 року близько 21:10, перебуваючи на прохідній алеї, що на території розважального комплексу «Медик» (м. Львів, вул. Горбачевського, 24), жінка отримала від учасника бойових дій 17 800 гривень.

У судовому засіданні обвинувачена свою винуватість в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнала повністю. Щиро розкаялася у вчиненому, просила суворо не карати. Подала письмову заяву про визнання винуватості.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачена позитивно характеризується за місцем проживання та роботи, має подяки «Волонтерської спілки Ветеранів АТО», Центру кризової інтервенції та міського голови м.Львова за допомогу воїнам та ветеранам АТО. Тому вирішив можливим призначити покарання обвинуваченій в межах санкції статті у виді штрафу.

11 вересня Франківський районний суд м. Львова засудив жінку за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.354 КК України, до покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 8 500 грн. Окрім того, вона має сплатити вартість витрат на проведення криміналістичної експертизи 4 290 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo