Судову систему зруйновано, треба все починати з нуля – Безсмертний

27.09.2018 23:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

В Україні повністю зруйновано систему судочинства. Надважливо разом із суддями сформувати діючу модель, де б приймалися правомірні рішення.

Про це на прес-конференції у Сумах заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний.

«Донедавна в Конституції частину щодо судової гілки влади ніхто не чіпав. Всі вважали, що то святая святих. Але у 2015 році цю частину фактично підпорядкували Президенту. Її просто зруйнували», - сказав він.

Він нагадав, що на сьогоднішній день суди першої інстанції заповнені кадрами лише на 40%. При цьому є райони, де судочинство зовсім не здійснюється, бо там немає суддів взагалі.

Безсмертний переконаний, що зараз «все треба починати з нуля». На його думку, необхідно «збирати людей з цієї сфери і разом, під умови, що вони готові будуть приймати правосудні рішення, разом виробити дієву модель судочинства».

«Тут треба побільше робити і поменше говорити, бо це дуже консервативна система. Водночас це надважлива справа для України, тому що ми можемо говорити з бізнесом, з громадянами, але якщо не буде захисту закону через суд, це все не має ніякого сенсу», - наголосив він.

Відповідаючи на запитання щодо доцільності існування Суду присяжних, Безсмертний зауважив: «Я за Суд присяжних, обов’язково! Більше того, я за те, щоб ми повернулися до мирових суддів і судів, це абсолютно правильно. Не треба засмічувати суди побутовими конфліктами».

Щодо діалогу із суддівським корпусом політик сказав наступне: «Треба разом із суддівством вирішувати, які приймати рішення по системі верхньої ланки, апеляційної, касаційної і т.д. Це дуже важлива річ, і про неї треба говорити тихо, дуже інтелігентно і з повагою до цих людей».  
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews