Безсмертний: Люди гинуть, війна іде, а держава її не визнає

08.10.2018 23:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Тема завершення війни на Донбасі стане першочерговим питанням для наступного Президента. Після перемоги на президентських виборах Роман Безсмертний пообіцяв ввести воєнний стан та виконати закон про оборону. Про це він заявив в ефірі ТРК «Expo-TV».

Читайте також

Поява російських силовиків на кордоні з Білоруссю дуже небезпечна - Безсмертний
ООН без збройних сил розвалиться, як Ліга Націй – Безсмертний

«Президент має виконати закон про оборону та про правовий режим воєнного стану. Люди гинуть, війна іде, а держава її не визнає. Тому, прийнявши на себе посаду Верховного Головнокомандувача першим указом, другим указом треба буде вводити воєнний стан на окремій території. Треба повертати все на круги своя, формувати Ставку, бо це справа Головнокомандувача управляти обороною держави, а не ховатися в кущі за АТО, ООС», - відповів він на питання про те, яким буде його перший указ на посаді президента у разі перемоги на президентських виборах.

«І не дивіться, що я не в погонах. Черчіль теж був не в погонах, і Рузвельт, він був на візку. Але запроваджені ними механізми, без диктатури, зупинили ворога. І ми так будемо працювати, з розумом», - наголосив політик.

Крім того, Безсмертний вважає, що в перспективі Україна має стати парламентською республікою, але для цього потрібний перехідний період. «Ви маєте справу з людиною, яка готова на себе брати відповідальність за зміни до Конституції. І за перехідний період, коли діятиме Конституційний акт. І за підготовку проекту майбутньої моделі держави, яку я б бачив парламентсько-президентською», - зазначив він.

Відповідаючи на питання про те, що інші теж хочуть перекроїти Конституцію, політик зауважив: «Всі інші говорять про повноваження прем’єра, президента. Ці маневри відбуваються з 2002 року і їх результативність дорівнює нулю. Я кажу про інший парламентаризм, про іншу виконавчу владу, про інше місцеве самоврядування. Це означає, що я кажу про іншу модель держави в принципі».

При цьому Безсмертний наголосив, що він виступає за «інституційну зміну моделі держави», бо «те, що ми маємо на сьогоднішній день, себе вичерпало». На його думку, суспільство вже біжить попереду держави, вирішуючи проблеми, на які держава вчасно не реагує. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews