Ким представлені на Львівщині клани Віктора Медведчука

09.10.2018 07:30   Джерело: Репортер
Опубліковано : Новини Львівщини

Формально «Українським вибором» Віктора Медведчука керує Олег Вячеславович Ростовцев, журналіст та підприємець. Хто ця людина – 99% мешканців Львівщини не буде мати відповідь. Риторичним є питання, чи дасть відповідь на це питання і той один процент. Однак, присутність людей Медведчука у Львові є не тільки очевидною, але й помітною. Якщо колись це була команда відданих чиновників, то нині це вже клани Галичини, пише - Репортер.

Минулого тижня інформаційне поле облетіло повідомлення про те, що Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. Власник ряду фірм, Тарас Козак є тільки одним із клану Козаків, на чолі якого стоїть батько Роман. У сім’ї є ще один брат Богдан, якого часто плутають з однофамільцем, власником торгівельної мережі «Рукавичка». Двоюрідні, троюрідні – і всі Козаки, вибудували цілу корпорацію всеукраїнського масштабу, в якому політичне крило представлене нині народним депутатом України Тарасом Козаком. Їх ставленики у Львівській податковій та регіональній митниці є найбільш впливовими, будучи одночасно найбільш корумпованими.

Сім’ю опікують також юристи-родичі, яких очолює почесний консул Федеративної Республіки Німеччина Мирослава Дякович, за сумісництвом – теща Богдана Козака і сваха глави клану.

Клан Хом’яків не такий потужний, але має вже всі ознаки сім’ї. Головний його представник – Мирослав Хом’як, відомий львівський бізнесмен та власник великого медіа-ресурсу – популярної радіостанції «Львівська хвиля» та сайту «Галінфо». Бізнес-структури сім’ї Хом’яків є надзвичайно активними. Щоб не передруковувати пресу, виділимо тільки, що популярний сайт «Наші гроші» має навіть таг «Мирослав Хом’як».

Інший львівський ресурс «Zaxid.net» присвятив цілий ряд розслідувань діяльності «сім’ї соратника Медведчука», які опубліковані під загальною назвою «Хом’як і його «Сім’я».  Хом’як не байдужий і до політики. Нині він є головою Львівської обласної партійної організації політичної партії «Наш край».

Відомим соратником родини Медведчуків у Львові є Ігор Шурма, діючий народний депутат. Навколо цієї родини концентрується лікарська та наукова еліта міста. Рідна сестра Шурми Ірина Ключковська є директором Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК). Невідомо про її ставлення до особи Медведчука, оскільки Ключковська уникає публічних дискусій на тему діяльності свого брата Шурми та антиукраїнської політики його «патрона».

Окремою є тема бізнесової діяльності на Львівщині Сергія Медведчука, рідного брата Віктора. Сайт «Наші гроші» також тегує у своїх матеріалах цю постать. Кажуть, що він один з найбільших бізнесменів «Галицького П’ємонту», власність більшості структур якого сховано на підставних осіб, або в офшорах.

Клан Медведчуків дуже сильно укорінився на Львівщині. Нині це найпотужніша група людей у цьому регіоні, яка вже діє близько 20 років. Їм вдалось утриматись після Помаранчевої революції та надійно конвертувати свої впливи у людський капітал.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер