На Львівщині перевіряти підприємства взялись шахраї

22.10.2018 10:58   Джерело: Lvov.ws
Опубліковано : Патрік Скеля

З  5 жовтня Держпраця, Фіскальна служба, Пенсійний фонд та органи місцевого самоврядування почали активно перевіряти чи офіційно оформленні працівники на підприємствах, у яких умовах вони працюють, графік їхньої роботи та відомості щодо зарплатні. За одного неоформленого працівника роботодавець має сплатити 111 тисяч гривень. Якщо не пропустив інспектора – 372 тисячі гривень, пише - Lvov.ws.

Читайте також

У Львові виявили чергових шахраїв
Шахраї телефонують краянам із повідомленням, що їхня картка заблокована

Взявши це собі на озброєння, днями на Львівщині під виглядом інспекторів Держпраці почали «працювати» шахраї. Скільки роботодавців вже потрапили «на гачок» і як вберегти себе від їхніх махінацій,- з’ясувала «Львівська газета».

«У нас був один випадок, коли зателефонував представник роботодавця і запитав чи в нас дійсно працює такий державний інспектор праці. Виявилось, що прізвище не збіглося з жодним, серед тих осіб, які у нас працюють», – розповідає «Львівській газеті» заступник начальника Управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Андрій Материцький.

І пояснює, як підприємці можуть вивести шахраїв на чисту воду:

«Усі інспектори, які у нас працюють, є в офіційному реєстрі, який можна знайти на сайті Державної служби України з питань праці. Усі вони мають посвідчення. Кожен роботодавець може подивитися у цьому реєстрі, чи той інспектор, який прийшов до нього, справді працює в територіальному органі, і, відповідно, чи має законні підстави для перевірки. Там є і номер посвідчення, і фотографія людини, і назва посади.

При відвідуванні суб’єкта господарювання, наш державний інспектор зобов’язаний пред’явити своє службове посвідчення з фотографією, також у нього має бути направлення з мокрою печаткою на проведення даного інспекційного відвідування. Насправді, за новим порядком, таке направлення не передбачено, але, щоб уникнути таких колізій, ми практикуємо видання направлень».

Якщо ви підозрюєте, що з перевіркою до вас завітали шахраї, у головному управлінні Держапраці радять негайно викликати поліцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Lvov.ws