Вартість проїзду у маршрутках Львова може зрости до 9 грн

Перевізники закликають міськраду переглянути тарифи до 1 грудня.

05.11.2018 13:35   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у Львові до 9 грн. Про це під час брифінгу повідомив керівник Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, пише - Твоє місто.

Підвищення цін перевізники аргументують швидким зростанням ціни на пальне та масовим звільненням водіїв. За словами Івана Велійки, економічно обґрунтованим тарифом для львівських перевізників більше 9 грн, хоча вони готові почати підвищення з 7 грн, якщо місто з 1 січня впровадить монетизацію пільг або відшкодовуватиме пільгові перевезення. Водночас, у разі подорожчання, перевізники мають оновити парк.

«За період двох місяців вартість дизельного пального виросла на майже 25% і сьогодні становить 32 грн за літр. Якщо автобус не буде заробляти на дизельне пальне, то він не буде їздити», – сказав Іван Велійка.

Перевізники закликали міськраду переглянути тарифи до 1 грудня, інакше їм доведеться скоротити маршрути або обмежити їхній графік до 20:00.вартості проїзду у міському автобусному транспорті. Тоді вони називали ціну 7 грн за проїзд, а причиною було стрімке зростання ціни на пальне.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто