У Львові розповіли, яким буде грип цього сезону

07.11.2018 22:20   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Цієї зими варто опасатися трьох штамів вірусу грипу, найнебезпечніший – «Сінгапур».

Читайте також

Одне із озер на Львівщині «кишить» небезпечною інфекцією

Про це повідомив Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України, пише - Status Quo.

За даними центру, станом на 44-й тиждень (з 28.10 по 04.11.2018) по Львівській області захворіло на ГРВІ 8567 осіб. Показник захворюваності на ГРВІ знизився в порівнянні з минулим тижнем на 596 випадки. Інтенсивний показник захворюваності  337,6 на 100 тис. населення при епідеміологічному порозі 585,21. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 59% (захворіло дітей до 17 років - 5447 осіб). В Україні захворюваність на грип та ГРВІ перебуває на неепідемічному рівні.

В епідеміологічний сезон 2018-2019 років, згідно з повідомленнями МОЗ України, очікується епідемія грипу, яка буде представлена трьома штамами грипу: «Мічиган», «Сінгапур» і «Колорадо».

Найнебезпечніший штам грипу, якого українцям варто остерігатись, – це штам А (Н3N2) Singapore. Даний штам наймінливіший, викликатиме більш високий рівень захворюваності та ускладнень, особливо в осіб підвищеної групи ризику. Перші ознаки захворювання даним грипом проявляються вже в перші 12-48 годин у вигляді кашлю, нежитю, характерні також, біль у грудях, нудота, діарея, сльозотеча та світлобоязнь. Ускладнення, які спричиняє даний вірус, – пневмонія, серозний менінгіт, енцефаліт, міокардит, імунодефіцитні стани.

Медики закликають робити профілактичне щеплення. В аптеках міста Львова вже наявні вакцини проти грипу. Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна придбати в таких аптеках міста Львова: КП ЛОР №1 (вул. Фредра, 2), ТОВ «Аптека №44» (вул. Симоненка,4), аптека «Гіруда» (вул. Героїв УПА, 57в), аптека «DS» (вул. Соборна, 1). Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від 3-х років, а «Джісі Флю» від 6-ти місяців. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo