Четверо людей отруїлися у Львові чадним газом

28.11.2018 11:52   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

24 листопада о 14.10 у квартирі будинку №39 на вулиці Куліша у Львові отруїлися чадним газом четверо її мешканців.

Читайте також

У Червонограді мало не вчаділо троє людей

Отруєних чадних газом шпиталізували в стані середнього ступеня важкості в обласну клінічну лікарню. Зокрема, постраждали чоловік 1970 року народження (20% карбоксигемоглобіну), жінка 1972 року народження (21% карбоксигемоглобіну), чоловік 1995 року народження (25% карбоксигемоглобіну) й чоловік 1944 року народження (10% карбоксигемоглобіну), пише - Щоденний Львів.

Аварійна бригада «Львівгазу» виявила відсутність у квартирі належної тяги у димовому та вентиляційному каналах. Квартира оснащена двоконтурним котлом іноземного виробництва, та газовою плитою (ГП -4).

2018 року у Львові сталися уже 68 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 141 людина, в тому числі 40 дітей. На жаль, є сім смертельних випадків.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту ЛМР закликає мешканців не легковажити своїм здоров’ям та життям! Як зазначають фахівці, основна вимога, щоб не сталося біди, це притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Якщо одне з таких правил недотримане, то в приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів