На Львівщині штрафуватимуть за незаконну зрізку хвойних дерев

05.12.2018 14:25   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Рейдові групи, до складу яких увійдуть працівники Державної екологічної інспекції, обласного управління лісового та мисливського господарства й поліції та громадські інспектори з охорони довкілля, здійснюватимуть у ході операції «Новорічна ялинка» патрулювання в лісових угіддях й на шляхах та в місцях реалізації хвойних дерев, пише - Щоденний Львів.

Операція «Новорічна ялинка» триватиме на Львівщині з метою зменшення незаконних зрізок та реалізації хвойних насаджень упродовж грудня й січня. Представники рейдових груп проводитимуть перевірку документів на право придбання та реалізації новорічних ялинок – товарно-транспортні накладні встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, виданої лісогосподарськими підприємствами.

Згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, сума штрафу за незаконну зрізку шпилькових дерев становить від п’яти до 10 неоподаткованих мінімумів для громадян і від семи до 12 – для посадових осіб. Крім цього, в залежності від діаметру стовбура дерева, одночасно нараховуються і збитки.

Про це повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів