У Львівській облраді ухвалили бюджет на 2019 рік

11.12.2018 17:45   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У вівторок, 11 грудня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради ухвалили прийняли бюджет Львівської області на 2019 рік.

Читайте також

Найбільша частина видатків з бюджету: на оплату працівників державних установ

Обсяг обласного бюджету за видатками у 2019 році сягатиме 14,5 млрд. гривень. Про це сьогодні під час сесії розповів директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків. За його словами, дохідна частина обласного бюджету за структурою на 81% складається з дотацій і субвенцій – 11,6 млрд. гривень, на 19 % – податків і зборів (власні доходи) – 2,7 млрд. гривень, пише - Щоденний Львів.

«На реалізацію обласних програм виділили понад 1,42 млрд. гривень. Серед програм – «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг, організація та безпека дорожнього руху», «Надання медичної допомоги мешканцям Львівської області», «Проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку», «Розвиток освіти Львівщини», «Охорона навколишнього природнього середовища», «Соціальна підтримка окремих категорій громадян», «Розвиток фізичної культури та спорту Львівщиниloda.gov.ua, «Енергозбереження для бюджетної сфери», «Безпечна Львівщина», «Підтримка та розвиток агропромислового виробництва», «Енергозбереження для населення», «Розвиток культури Львівщини», «Зовнішнє освітлення населених пунктів Львівської області», «Забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа», «Розвиток лісового господарства», – зазначив Олег Демків.

У 2019 році планується спрямувати: на дороги – 1 099 мільйонів гривень, на медицину – 2475 мільйонів гривень, освіту – 1292 мільйонів гривень, на соцзахист – 315 мільйонів гривень,культуру – 343 мільйонів гривень, спорт – 113 мільйонів гривень, на сільське господарство – 20 мільйонів гривень, на ЖКГ – 179 мільйонів гривень, на місцевий розвиток – 130 мільйонів гривень,енергозбереження – 49 мільйонів гривень, на МТД – 30 мільйонів гривень, безпеку – 30 мільйонів гривень, на екологію – 60 мільйонів гривень, на культурну спадщину – 30 мільйонів гривень. Також цьогоріч в області реалізують нову програму підтримки співробітництва територіальних громад, на реалізацію якої передбачили 5,2 мільйона гривень.

Про це повідомили у вівторок, 11 грудня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів