Кір наступає: На Львівщині за минулий тиждень захворіло 635 осіб

21.12.2018 13:30   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля
У Львівській області за тиждень 06.12-12.12 зареєстровано 635 випадків кору, серед них: 460 дітей до 17 років та 175 дорослих.

Про це повідомили у Львіському обласному лабораторному центрі МОЗ України, пише - WestNews.info.

Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі  5–9р. 77,9% хворих дітей не мають щеплень проти кору.

 Госпіталізовано з діагнозом   кір в інфекційні стаціонари області 391 осіб, у тому числі 269 дітей віком до 17 років.

Протягом  тижня отримали  щеплення проти кору  1613 осіб, в т.ч. 200 дорослих.

Найбільше хворіють кором на територіях: м. Львів, м. Дрогобич, м. Червоноград, Пустомитівський,  Яворівський, Перемишлянський, Дрогобицький, Стрийський, Жовківський, Городоцький райони. 

ЛОЛЦ МОЗ України нагадує, що кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору -  тільки вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться у зоні ризику.

Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.  Також у Міністерстві охорони здоров’я затвердили наказ про проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику. Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info