В 2019 році в Україні почнуть запроваджувати новий моніторинг вод за європейським стандартами

27.12.2018 14:23   Джерело: eu-ua.org
Опубліковано : Новини Львівщини

В 2019 році в Україні почнуть запроваджувати новий моніторинг вод згідно з вимогами Водної Рамкової Директиви ЄС.

Про це повідомили у Державному агенстві водних ресурсів України.

“Одними з основних завдань Держводагентства у прийдешньому році є розробка компонентів плану управління річковим басейном та забезпечення обладнанням лабораторій для здійснення моніторингу вод за європейськими стандартами”, - повідомила голова відомства Ірина Овчаренко.

У Держводагентстві зазначили, що в проекту ЄС APENA, експерти розробили програму моніторингу вод для першого басейну – річки Сіверський Донець. 

“Програму моніторингу було передано для подальшої реалізації суб’єктам моніторингу вод. Це є вагомим кроком, на шляху до практичної впровадження європейської системи моніторингу вод”, - проінфомували в Держводагенстві.

Довідково.

Проект ЄС "Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища" стартував у жовтні 2015 року. Мета Проекту полягає у наданні підтримки Міністерству екології та природних ресурсів та іншим установам, відповідальним за виконання екологічних вимог, передбачених Главою 6 ("Навколишнє середовище") Угоди про асоціацію. Діяльність Проекту буде зосереджена у трьох напрямках: горизонтальні питання, управління водними та природними ресурсами. Окрім надання правової допомоги Мінприроди у розробці законів та підзаконних актів, Проект працюватиме над підвищенням інституційної спроможності Міністерства та інших зацікавлених сторін, а також обізнаності громадськості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: eu-ua.org