Україна заслужила незалежну церкву, і завдяки Порошенко це стало можливим, - експерт

05.01.2019 18:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Отримання Томосу – одне з найважливіших досягнень України за останні кілька років.

Завдяки активній роботі президента Порошенко буде відновлена історична справедливість і Україна отримає незалежну православну церкву.  Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив політичний експерт Олексій Голобуцький.

«Настав історичний день для всієї України! Сьогодні Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію, а вже завтра його урочисто передадуть предстоятелю Епифанию. Нарешті, через кілька століть, історична справедливість відновлена, і Україна отримала повну і остаточну незалежність від Москви і її російсько-ефесбешний церкви », – зазначив блогер.

На його думку, незважаючи на активну критику і безліч “фейків” в соціальних мережах, отримання Томосу – одне з найважливіших досягнень України за останні кілька років.

«Це результат, який дійсно всіх вражає! Як то кажуть, собаки гавкають – караван іде. І хто б що не говорив, отримання Томосу – це те саме подія, яка об’єднує мільйони людей і дає їм упевненість у завтрашніх перспективи України », – вважає експерт.

Крім того, за словами Голобуцького, крім релігійних мотивів, отримання автокефалії – це ще й політична перемога Порошенко. Створення незалежної церкви, впевнений Олексій Голобуцький, позбавило Росію одного з найбільш дієвих інструментів пропаганди ідей «русского мира» в Україні.

«Священики, які десятиліттями промивали мізки своєї пастви розповідями про «встає з колін Росії» і «кровожерливих бандерівців», нарешті позбавлені абсолютної влади в нашій країні. Українці давно заслужили нову незалежну українську, і найголовніше – патріотичну православну церкву. І це одне з найбільших досягнень чинного президента, яким він назавжди вписав себе в історію України », – підсумував Олексій Голобуцький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews