Дрогобичанин відсудив 55 тис. грн у туроператора OASIS за зрив поїздки до Тунісу

15.01.2019 19:19   Джерело: Zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

Мешканець Дрогобича відсудив майже 55 тис. грн в туроператора OASIS, через дії якого так і не зміг здійснити подорож до Тунісу. Таке рішення Дрогобицького міськрайонного суду опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише - Zaxid.net.

У березні 2018 року позивач придбав через агенцію «Разом-Тур» від туроператора OASIS путівку на двох до Тунісу на 10 днів. Вартість путівки склала майже 37 тис. грн, з яких 2,5 тис. грн – це агентська винагорода для «Разом-Тур». За договором, чоловік з дружиною мали впродовж 10 днів відпочивати у п’ятизірковому готелі Mahdia Palace у місті Махдія в Тунісі, у вартість путівки також входив авіапереліт та трансфер до готелю.

В зазначений день у червні подружжя прибуло до міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, однак так і не змогли вилетіти на відпочинок, адже туроператор OASIS не сплатив авіакомпанії «Браво» гроші за перевезення туристів.

Нагадаємо, тоді від дій цього туроператора постраждали сотні туристів, а сама авіакомпанія «Браво» навіть власним коштом перевезла українців з Тунісу додому.

Цікаво, що агенція «Разом-Тур» добровільно повернула чоловікові свою агентську винагороду у розмірі 2,5 тис. грн. Тож дрогобичанин звернувся до суду, щоб відсудити у перевізника решта 34 тис. грн, по 1000 грн моральних збитків за кожен день нездійсненого відпочинку йому і стільки ж його дружині, адже ця ситуація «негативно відобразилась на його здоров’ї, авторитеті серед знайомих, сусідів та товаришів по роботі».

Представник туроператора до суду не з’явився. Тож суддя Юрій Кучаковський задовольнив позов і зобов'язав туроператора повернути чоловікові 34 тис. грн за путівку, 10 тис. грн моральних збитків йому і стільки ж його дружині і також сплатити судові витрати. Відтак чоловік відсудив майже 55 тис. грн. Рішення набуде чинності 14 січня, якщо туроператор до того часу не подасть апеляції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.net