На Львівщині судили працівника АЗС, який обдурював клієнтів

20.01.2019 09:40   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Пустомитівський районний суд Львівської області у грудні звільнив від відбування покарання касира АЗС, який за допомогою спецпристроїв копіював платіжні картки клієнтів та знімав з них гроші. 

Таким чином він вкрав більше 60 тисячі грівень. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Обвинувачений працював касиром торгівельної зали АЗС R6224, яка знаходиться у с. Камянопіль (вул. Старе Село, 1б) Пустомитівського району та належить ТОВ «Альянс Холдинг». використовуючи придбаний власноруч скімер, ноутбук з встановленим на нього спеціальним програмним забезпеченням та пристрою для зчитування, запису та стирання інформації з платіжних карток з магнітною стрічкою, восени 2017 року він незаконно збирав інформацію з магнітної стрічки банківських платіжних карток клієнтів та переписував її на власну банківську картку. В подальшому використав цю картку для зняття з неї коштів клієнтів.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав повністю та розповів, що в мережі інтернет він дізнався, що з допомогою програмного забезпечення для пристрою для зчитування та зберігання інформації пластикових карт з магнітною стрічкою (скімера) та пристрою для зчитування, можна зчитувати інформацію з платіжних карток клієнтів, які розраховуються своїми платіжними картками на автозаправочній станції. Та подальшому знімати готівку в банкоматах банків.

З цією метою, через інтернет придбав пристрій для зчитування інформації з платіжних карток. Також скачав на свій ноутбук марки ASUS X 541S програмне забезпечення для зчитування вказаної інформації. В подальшому, коли він знаходився на зміні, при розрахунку клієнтом платіжною карткою, він непомітно для всіх, за допомогою пристрою для зчитування інформації з магнітної стрічки платіжної картки, зчитував інформацію. Вдома за допомогою ноутбука переносив викрадену інформацію з картки клієнта на заздалегідь приготовлену пластикову картку (дисконтні картки, картки клієнта АЗС). Після чого, з метою не бути виявленим, їздив по місцям України (Стрий, Івано-Франківськ та інші), де в банкоматах банків знімав готівку з карток клієнтів.

За скоєні злочини шкодує, кається, просив його суворо не карати. Також обвинувачений повідомив, що всю завдану шкоду потерпілим ним відшкодовано повністю, про що свідчать заяви потерпілих.

Суд визнав чоловіка винуватим у пред'явленому йому обвинуваченні за ч. 1 ст. 185, ч.2 ст. 185, ч.1 ст. 14 ч.2 ст. 185, ч.3 ст. 190. ч.1 ст. 200, ч.2 ст.200, ст. 231, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358, ч.1 ст. 361 КК України та призначив йому покарання за у вигляді 4 років позбавлення волі. Проте відповідно до ст.75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням на 2 роки.  Також шахрай має сплатити в користь держави 6006 грн., витрачених на залучення експертів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo