Суддя на Львівщині брав хабарі в туалеті

30.01.2019 09:57   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Очільник Турківського районного суду Львівської області отримував неправомірну вигоду у вбиральні, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

На Львівщині посадовця-хабарника засудили до 6 років
Засудженого Шокала звільнили з посади заступника начальника Львівської митниці за угодою сторін

Про це повідомив «Судовий репортер» із посиланням на текст ухвали про застосування запобіжного заходу. За даними антикорупційного бюро, на початку грудня 2018 суддя висловив прохання громадянину надати тисячу євро за не позбавлення його права на керування транспортними засобами у справі про водіння у нетверезому стані (частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Перша зустріч відбулася 14 грудня у вбиральні суду на першому поверсі і суддя нібито одержав 600 євро. Решту грошей передали у вбиральні 18 грудня.

Згодом кошти було виявлено у кишені верхнього одягу судді, а також у квартирі, якою він користується. У ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументоване спілкування судді з громадянином з питань надання неправомірної вигоди та обставини її отримання.

Суд призначив судді запобіжний захід у вигляді застави в сумі 80 тисяч гривень. Прокурор вимагав майже удвічі більше.

У Турківському райсуді працює З літа 2018 тільки один суддя – Лука Кріль. Згідно з показами заявника, він у квітні 2018 року вже розглядав по ньому аналогічну адміністративну справу і справу було закрито у зв‘язку зі закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, що фактично дало змогу уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів