У Львові неподалік житлових будинків виявили 50 кг ртуті

18.02.2019 17:49   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

У місті Винники, яке територіально належить до Львівської міської ради, 11 лютого виявили два металеві контейнери, загальною вагою 50 кг, заповнені ртуттю.

Як повідомила речник Головного управління Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, 11 лютого до правоохоронців надійшла інформація про те, що випадковим перехожим у місті Винники було виявлено контейнери з невідомим вмістом, пише - Четверта Студія з посиланням на УНІАН.

На місці знахідки було виставлено охорону і повідомлено ДСНС та інші відповідні служби.

«12 лютого контейнери, після обстеження рятувальниками, було вилучено. В них виявили 50 кг ртуті, яка, орієнтовно, знаходилася у землі близько 30 років», – повідомила Добровольська.

Як інформує місцева газета «Винниківський вісник», на підозрілу знахідку випадково натрапив місцевий житель, який вигулював пса. Контейнери знаходилися неподалік вул. Б. Хмельницького, за 300 метрів від житлових будинків.

«Контейнери були загорнуті у целофанові пакети. В одній зі сховок ми виявили пляшку на якій була дата – 1989 рік. Мабуть, зловмисник колись викрав ці контейнери на одному з підприємств, але реалізувати з різних причин не встиг. Їх уже вилучено, небезпеки для життя та здоров‘я людей немає», – розповів виданню представник Личаківського відділу поліції міста Львова Олег Строцький.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія