На Львівщині засудили акушера за смерть породіллі

03.03.2019 10:42   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині до двох років обмеження волі засудили лікаря акушер-гінеколога, з вини якої померла жінка.

Читайте також

У Львівській області стало народжуватись більше дітей
У Львові виписали з пологового будинку 12-річну маму
18-річний сусід готовий забезпечувати 12-річну маму з немовлям та стверджує, що все було за згодою

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, пише - Status Quo.

Цьогоріч у лютому колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду Верховного Суду України залишила без змін вирок Миколаївського районного суду Львівської області та ухвалу апеляційного суду Львівської області, відповідно до яких лікаря акушер-гінеколога Миколаївської ЦРЛ засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником).

Ідеться про інцидент, який стався 28 квітня 2011 року у пологовому відділенні Миколаївської клінічної центральної лікарні. Того дня, незадовго після народження здорової дитини, у породіллі розпочалась кровотеча. Проте лікар-акушер, яка приймала пологи, не вжила оперативних заходів задля виявлення її причин. Як наслідок – 37-річна жінка померла.

Вину медика довела Золочівська місцева прокуратура. 44-річній жінці призначено покарання у виді двох років обмеження волі із стягненням на користь двох малолітніх дітей потерпілої 70 тисяч гривень. Рішення Верховного Суду України є остаточним та оскарженню не підлягає.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo