Львівська облрада і ЛОДА достроково розірвуть договір на вивіз сміття зі Львова

05.03.2019 16:43   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівська облрада і ЛОДА достроково розірвуть договір на вивіз сміття зі Львова. 

Про це повідомляє - Status Quo з посиланням на ZAXID.NET

Цього тижня, під час апаратної наради в ЛОДА голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що на найближчій сесії 12 березня депутати розглядатимуть питання про зміну рішення щодо вивезення сміття зі Львова.

Голова облради повідомив, що депутати збираються скоротити термін договору про вивезення та утилізацію ТПВ між мерією Львова та владою області. Відтак обласна рада збирається скасувати передбачений до 31 червня 2019 року термін дії договору і передати повноваження з вивезення сміття міській владі вже з 1 квітня 2019 року.

За словами Олександра Ганущина, до такого кроку його підштовхнула передвиборча риторика Андрія Садового.

«Міський голова заявляє, що вже вивіз сміття зі Львова. Тому нам потрібно скоротити терміни рішення обласної ради, щоб міський голова після повернення з передвиборчої відпустки 1 квітня почав займатися питаннями захоронення сміття», – заявив Олександр Ганущин.

Заяву голови облради підтримав голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він розповів присутнім, що його неприємно вразив відеоролик на підтримку Садового, опублікований на YouTube-каналі «Молодь за Садового».

«Звучить ця «абракадабра» про данину, яку щодня платить місто, про блокади... А коли я почув, хто очистив місто від сміття, то мені стало, чесно кажучи, якось так неприємно. Хтось в сьомій годині кожного дня збирає нараду з перевірки і їздить зранку шуфлювати, а хтось зробив рекламний ролик на дві хвилини. Це не по-чесному!», – обурився голова ЛОДА.

В.о. директора департаменту Львівської міськради з питань поводження з відходами Сергій Сало у коментарі ZAXID.NET розповів, що поки в мерію не надходили жодні документи про наміри ЛОР і ЛОДА розірвати чинну угоду про вивезення ТПВ.

Нагадаємо, що в червні 2017 року ЛМР та ЛОДА підписали договір про передачу обласній владі повноважень із вивезення сміття зі Львова. За умовами договору, за вивезення сміття зі Львова ЛОДА отримує з міського бюджету 300 млн грн на рік. Обласні чиновники неодноразово заявляли, що насправді утилізація сміття обходиться значно дешевше, а надлишок витрачають на різні соціально-економічні проекти в області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo