Політолог: Вирішивши відновлювати ракетний комплекс, Порошенко зробив важливий крок у зміцнення оборони

07.03.2019 18:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Військова підтримка України західними союзниками тримається на контактах президента Петра Порошенка його авторитеті на міжнародній арені. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький.

“Питання обороноздатності країни дійсно для нас стало сумною повсякденністю. І в ситуації, коли ми знаходимося під постійною загрозою вторгнення РФ, по-іншому просто не можна. Проте, немає лиха без добра – у сфері оборонки спостерігаються серйозні зрушення. На останньому засіданні РНБО президент Петро Порошенко повідомив, що у нас в масове виробництво вийшли сучасні бронетранспортери, безпілотники і вже на старті серійне виробництво крилатих ракет “Нептун”, – написав експерт.

За словами блогера, все це відбувається при активній підтримці західних партнерів – країн-учасниць НАТО і, зокрема, США, від яких Україна отримує готове озброєння, необхідні матеріали, військових експертів і консультантів.

“Вся ця міжнародна підтримка за фактом тримається на особистих контактах президента Порошенка і його авторитеті серед світових лідерів. У мене є великі сумніви, що нам довірили б ті ж” Джавелін “, якби при владі була людина іншого складу і характеру, що не володіє належними якостями “, – вважає  Голобуцький.

Оскільки Україна знаходиться на старті запуску виробництва ракет “Нептун”, впевнений експерт, наступним етапом стане відновлення Україною серйозного неядерного ракетного комплексу, який стане стримуючим фактором для Росії.

“Ні для кого не секрет, що подібні масштабні проекти досить сильно залежать від позиції і допомоги наших союзників. І якщо тверезо розсудити, то навряд чи у кого-небудь з українських політиків, крім чинного президента, вистачить авторитету на міжнародній арені, щоб втілити подібний задум в реальність “, – зазначив політолог.

Крім того, блогер вважає, що оскільки західні партнери довіряють Порошенко, вони не будуть проти створення Україною серйозного ракетного арсеналу.”Але що, якщо вся ця військова міць і потенціал виявляться в руках непередбачуваного лідера, який прихильно поглядає в бік РФ? Для Вашингтона це безпосередня загроза їх інтересам в регіоні”, – написав експерт.

За його словами, в такому випадку США зроблять все, щоб не допустити в Україні подальшого посилення і розвитку боєздатних підрозділів, які можуть бути використані проти них самих.

“Відповідно, і іншому президенту швидше за все не тільки” перекриють “будь-яку допомогу, а й будуть всіляко заважати. І у мене немає ніяких сумнівів, що цим неодмінно скористається Росія. У Кремлі тільки і чекають нашої помилки, щоб перетворити Україну на полігон для розміщення власних ракет, спрямованих на захід. І чомусь у мене є відчуття, що багато хто з них будуть оснащені ядерними боєголовками. І все це вже точно не в наших інтересах! ” – підсумував Олексій Голобуцький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews